Over Jetske Hingst

Uitsnede LinkedIn

Aandacht voor gezondheid is mij (Den Haag, 1968) met de paplepel ingegoten. Mijn moeder verslond vroeger alles wat met gezondheid en psychologie te maken had en mijn opa en overgrootvader waren beiden huisarts, eerst op het Friese platteland, later in de stad Utrecht. Hoewel ik deze fascinatie deelde, koos ik zelf voor een hele andere loopbaan als communicatieprofessional en tekstschrijver. Eerst jarenlang in dienstverband, later als zelfstandig ondernemer.

Toen ik de 40 naderde, drong het bekende zingevingsvraagstuk zich aan mij op. Was dit wat ik wilde doen tot aan mijn pensionering? Eigenlijk niet, nee. In mij groeide de wens om mensen te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken. Die wens werd nog sterker nadat ik kennismaakte met Body Stress Release. Mijn scoliose (zijwaardse bocht in de ruggegraat) bezorgde me steeds vaker rugpijn. Een vriendin vertelde mij over Body Stress Release, een techniek die haar van haar hardnekkige rugpijn en haar dochter van migraine had verlost. Ik besloot een BSR practitioner bij mij in de buurt te zoeken. Na een paar sessies was de pijn al een stuk minder en tegenwoordig ben ik met een stuk of zes onderhoudssessies per jaar zo goed als pijnvrij.

Ik vond het enorm jammer dat de opleiding tot BSR practitioner alleen in Zuid-Afrika gegeven werd. Vijf maanden weg van mijn gezin, dat was geen optie… Toen ik in 2013 hoorde dat er een BSR Academy in Dorset, Engeland, werd opgezet, was de beslissing snel genomen. Vier maanden Engeland: dat was te doen! Dan kon ik tussendoor naar huis. Ik heb een pittige, maar fantastische tijd gehad en ben begin maart 2015 met diploma thuis gekomen. Thuis is Amersfoort-Zuid, waar ik woon met mijn vriend, onze vier tienerkinderen, hond en twee katten.

In 2015 en 2016 heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid met opleidingen tot stress counselor en Wingwave coach. Stress counseling is coaching op stressreductie door middel van gespreksvoering. Wingwave is een aan EMDR verwante techniek waarmee je heel gericht – met weinig praten – aan angst- en stressreductie kunt werken. Wil je meer weten over mijn andere coachings- en therapeutische activiteiten? Kijk dan eens op www.vrijerleven.nu 

 

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook