Omdat je het waard bent!

19483961_lWist je dat mannen gemiddeld genomen gelukkiger en gezonder zijn dan vrouwen? Mannen hebben minder last van stress, somberheid en slapeloosheid en vallen aanmerkelijk minder vaak ten prooi aan auto-immuunziekten. Dat laatste is overigens niet zo raar, want stress is één van de triggers voor het ontwikkelen van zo’n ziekte.

Je wist het waarschijnlijk niet, maar het zal je niet verbazen. Alle emancipatie ten spijt zijn het nog steeds wij vrouwen die de meeste bordjes draaiende proberen te houden. We werken, houden-huis en zorgen. En daarnaast voelen we ons vaak ook nog eens verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met familie en vrienden, school, sport- en hobbyclubs of crèche. In mijn praktijk zie ik dan ook veel vrouwen met de tong op de schoenen en de stress in hun lijf. Stress die voelbaar is in hoofd, nek, schouders en/of rug. Vaak lopen ze er al maanden, zelfs jaren mee rond voordat ze beslissen dat het genoeg is geweest. We zijn immers enorm goed in het onszelf wegcijferen voor geliefden en werkgever en het negeren van onze eigen basale behoeften.

Dat weten we. En soms geven we onszelf ter compensatie een kadootje. Een mooi paar schoenen, een fraaie armband, een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste, een dagje winkelen met een vriendin…

Herkenbaar? Misschien mag ik je een suggestie doen. Wees lief voor jezelf: investeer in je lichamelijke welzijn. Het komt je gezondheid en je humeur ten goede. Wie ontspannen in zijn lijf zit, heeft meer energie en kan veel meer ‘handelen’. Laat mij je helpen de stress uit je lichaam te krijgen. Gewoon. Omdat je het waard bent! En met een beetje mazzel (lees: de juiste aanvullende verzekering) kost het jouzelf (bijna) niets.

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook